Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki. Rozumiem, nie pokazuj więcej tej informacji.
Sos 1/2 cebuli drobno posiekanej 4 ząbki czosnku 450 g puszka krojonych pomidorów nieodsączonych 425 g passaty pomidorowej 2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego 1/2 łyżeczki soli lub do smaku 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu lub do smaku 2 łyżki stołowe brązowego cukru 1 łyżka stołowa czerwonego octu winnego 1 łyżka stołowa sosu Worcestershire 1 łyżeczka suszonych ziół włoskich Gołąbki główka kapusty 400 g mielonej wołowiny 1 szklanka gotowanego ryżu 1 łyżka stołowa cebuli w proszku 4 ząbki czosnku zmielone 1 łyżeczka soli lub do smaku 1/2 łyżeczki pieprzu lub do smaku 1 łyżka stołowa sosu Worcestershire 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka suszonych ziół włoskich 1/4 szklanki świeżej pietruszki posiekanej 1 jajko
WYKONANIE
Zagotuj wodę w dużym garnku. Wyjmij głąb z główki kapusty, następnie, zanurz kapustę we wrzątku na kilka minut, aż część liści zacznie się odrywać, a liście zaczną mięknąć, w taki sposób, że każdy stanie się na tyle giętki, aby można go było później zwinąć. Wyjmij z wody i odetnij zgrubienia na dole liści, aby uzyskać płaską powierzchnię. Połącz w dużej misce składniki na gołąbki, oprócz kapusty. Dodaj około 2-3 łyżki nadzienia do środka liścia kapusty i zwiń. Upewnij się, że oba końce są szczelnie zamknięte. Powtórz czynności z pozostałymi liśćmi. Odstaw zwinięte gołąbki na bok. Ułóż warstwowo gołąbki w wolnowarze i polej pozostałym sosem. Gotuj na HIGH przez 4 godziny lub na LOW przez 8 godzin.
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Wysokiej jakości, wyjmowane naczynie pokryte powłoką DuraCeramic nadaje się do gotowania na kuchence grzewczej, piekarniku, oraz do przechowywania w lodówce. Wbudowany timer po ustalonym czasie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, by zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia w każdej chwili.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.