Łosoś w sosie musztardowym

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-04-25
Łosoś w sosie musztardowym

SKŁADNIKI

• 2 płaty łososia
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• sól i pieprz do smaku
• 1 łyżeczka suszonego oregano
• garść małych pomidorków koktajlowych
• 200 ml śmietanki
• 50 ml soku pomarańczowego
• 2 łyżeczki musztardy
• świeży koperek
• płatki chili do smaku
• kilka plasterków cytryny ekologicznej
• szparagi do podania

WYKONANIE

• W misce wymieszaj śmietankę z musztardą, sokiem pomarańczowym oraz solą i pieprzem do smaku.
• Skrop łososia oliwą, posyp solą, pieprzem i suszonym oregano.
• Wlej sos śmietanowy do misy Multicookera Express, dodaj pomidorki koktajlowe i połóż łososia na wierzchu.
• Połóż kilka plasterków cytryny na łososiu i zamknij pokrywkę oraz zawór do gotowania pod ciśnieniem.
• Ustaw program Manual na 5 minut.
• Po zakończeniu programu urządzenie automatycznie przejdzie w tryb Keep Warm i pozostawia go tak przez 10 minut.
• Następnie otwórz zawór pary i zdejmij pokrywę.
• Posyp świeżym koperkiem i podawaj ze szparagami z odrobiną masła i czosnku
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.