Aksamitna zupa z krewetkami groszkiem i kukurydzą, pachnąca kolendrą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2-3 godz.
Czas na Low: 5 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Aksamitna zupa z krewetkami groszkiem i kukurydzą, pachnąca kolendrą

SKŁADNIKI

250 ml wody
1 kostka rosołowa drobiowa
2 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
2 duże cebule
pokrojone w grubszą kostkę
2 ząbki czosnku, posiekane
200g słodkiego zielonego groszku pokrojonego
na 1 cm kawałki
1 x 198g słodkiej kukurydzy z puszki
3 czubate łyżki stołowe mąki
5 łyżek zimnej wody
300 ml mleka
200g mrożonych rozmrożonych krewetek pokrojonych
4 łyżki stołowe posiekanej
świeżej kolendry
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Posiekana świeża pietruszka do posypania

WYKONANIE

Do kamionkowego naczynia włóż 250 ml wody, kostkę rosołową, ziemniaki, cebulę, czosnek, groszek i kukurydzę
Połącz razem mąkę i 5 łyżek stołowych wody aż otrzymasz rzadką pastę, przełóż do naczynia kamionkowego i delikatnie wymieszaj z resztą. Dopraw solą i pieprzem.
Ustaw naczynie kamionkowe w wolnowarze Crock-Pot i gotuj na ustawieniu LOW przez 4 godziny lub na ustawieniu HIGH przez 2-3 godziny. Po tym czasie odkryj pokrywkę i dodaj mleko, krewetki i kolendrę i gotuj przez kolejną godzinę.
Podawaj z dużą ilością posypanej na wierzchu posiekanej pietruszki.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.