Beef Bourguignion

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 6 godz.
Czas na Low: 9-10 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Beef Bourguignion

SKŁADNIKI

Mąka
Sól morska i pieprz
700 g steku wołowego pociętego w 2,5 cm kostki
1 dużej marchwi obranej i pokrojonej w plasterki
średniej pokrojonej cebuli
3 plastry gotowanego bekonu pokrojonego w 2,5 cm kawałki
150 ml bulionu wołowego
240 ml czerwonego wina Burgund
7-8 g przecieru pomidorowego
1 posiekany ząbek czosnku
1 gałązka świeżego tymianku
1 ziarno ziela angielskiego
225 g świeżych grzybów pokrojonych w plasterki

WYKONANIE

Obtoczyć wołowinę w mące i doprawić solą i pieprzem. Opcjonalnie można podsmażyć mięso na dużym ogniu, aż do zbrązowienia.
Umieścić mięso w naczyniu kamionkowym i dodać pozostałe składniki.
Położyć pokrywkę i gotować w wolnowarze Crock-Pot na poziomie LOW przez 8-10 godzin lub na poziomie HIGH przez 6 godzin, do momentu, kiedy mięso będzie już miękkie.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Michał B
2022-12-15

Świetny przepis, wyszło pyszne! Ja swoją wołowinę zamierzam podać na kluskach na parze :)

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.