Gulasz z twistem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 6-8H
Data dodania: 2024-10-24
Gulasz z twistem

SKŁADNIKI

500 g mięsa wołowego, pokrojonego w kostkę
1 cebula, posiekana
2 ząbki czosnku, posiekane
2 marchewki, pokrojone w plasterki
2 papryki czerwona i żółta, pokrojone w paski
200 g pieczarek, pokrojonych na połówki
1 puszka pomidorów krojonych 400 g
200 ml bulionu wołowego
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka kminu rzymskiego
2 liście laurowe
1 łyżka miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz do smaku
1 szklanka ciecierzycy z puszki, odsączonej
Garść świeżej kolendry do podania

WYKONANIE

Twist Dodaj ciecierzycę i wędzoną paprykę dla wyjątkowego smaku oraz lekkiego charakteru kuchni hiszpańskiej.

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż mięso wołowe ze wszystkich stron, aż się zrumieni. Przełóż do wolnowaru.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, czosnek, marchew i papryki przez kilka minut. Następnie dodaj do wolnowaru.
Dodaj pieczarki, pomidory z puszki, bulion, wędzoną paprykę, kmin rzymski, liście laurowe i miód. Dopraw solą i pieprzem.
Gotuj w wolnowarze na niskiej temperaturze przez 6-8 godzin, aż mięso będzie miękkie.
Na 30 minut przed końcem gotowania dodaj ciecierzycę.
Podawaj gulasz posypany świeżą kolendrą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.