Bulion Dashi

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 5 min
Czas na High: 8H
Czas na Low: 0H
Data dodania: 2024-04-17
Bulion Dashi

SKŁADNIKI

4-6 sztuk 2,5 cm-suszonych kwadratów konbu
1/4 szklanki luźno zapakowanego katsuoboshi
10 szklanek wody

WYKONANIE

Dodaj wszystkie składniki do wolnowaru i włącz go na HIGH. Gotuj bulion przez noc, co najmniej 8 godzin część płynu może wyparować.
Odcedź bulion i przechowuj w lodówce do 1 tygodnia. Lub zamróź w celu dłuższego przechowywania.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.