Kurczak Missisipi

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2-4 H
Czas na Low: 4-6 H
Data dodania: 2024-01-04
Kurczak Missisipi

SKŁADNIKI

1,5 kg udek kurczaka bez kości i skóry
11 gramów domowej j mieszanki przypraw przepis poniżej
8 papryczek pepperoncini
2-4 łyżki stołowe ghee lub masła
237 ml bulionu drobiowego

Domowa mieszanka przypraw
4 łyżeczki suchej cebuli w płatkach
2 łyżeczki soli
1 1/2 łyżeczki cebuli w proszku
1 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka suszonej pietruszki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki kurkumy
1/4 łyżeczki suszonego kopru
1/4 łyżeczki suszonego szczypiorku

WYKONANIE

Wlej bulion do wolnowaru. Dodaj kurczaka na wierzch.
W małej misce wymieszaj domowej roboty mieszankę przypraw. Wlej mieszankę do miski na kurczaka. Mieszaj, aż kurczak będzie równomiernie przyprawiony.
Dodaj pepperoncini i ghee na wierzch kurczaka.
Gotuj w trybie HIGH 2-4 godziny lub LOW 4-6.
Wyjmij kurczaka z wolnowaru, rozdrobnij umieścić z powrotem w wolnowarze, aż będzie gotowy do podania.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.