Sałatka ziemniaczana z makrelą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-12-21
Sałatka ziemniaczana z makrelą

SKŁADNIKI

1 kg ziemniaków
300 g wędzonej makreli/pstrąga
1 czerwona cebula
1 pęczek koperku
1 pęczek pietruszki
sok z cytryny
sól pieprz
10 łyżek oliwy z oliwek

WYKONANIE

1. Ziemniaki obieramy, dobrze myjemy i kroimy w dużą kostkę. Gotujemy je w multicookerze Crockpot - program zupa, ręcznie skracamy czas gotowania do 20 minut i wciskamy przycisk Turbo, co skraca czas gotowania o połowę.

2. Dobrze oczyść rybę z ości i rozdrobnij ją ręcznie według własnych upodobań, a następnie drobno posiekaj warzywa i cebulę.

3. Gdy ziemniaki będą już gotowe, odcedź wodę, w której się gotowały, dodaj sól, pieprz, oliwę i sok z połowy cytryny wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygną, dodaj rybę, warzywa i cebulę, delikatnie wymieszaj dwiema szpatułkami, wykonując ruchy od góry do dołu i podawaj.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.