Dyniowe Chilli

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 6-8H
Data dodania: 2023-09-25
Dyniowe Chilli

SKŁADNIKI

500 g pikantnej włoskiej kiełbasy np. Nduja
1 średnia żółta cebula, pokrojona w kostkę
1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku, rozdrobniona
1 15 uncji puszka czarnej fasoli, odsączona i opłukana
1 15 uncji puszka czerwonej fasoli , odsączonej i opłukanej
1 425g puszka puree z dyni
1 400 g puszka krojonych pomidorów
2 szklanki bulionu wołowego
1 łyżka stołowa chili w proszku
2 łyżeczki wędzonej papryki
1 łyżeczka kminku
1/2 łyżeczki ziela angielskiego
1/2 łyżeczki chili w proszku
1/4 łyżeczki soli
Rozdrobniony ser, do posypania
Posiekana kolendra, do posypania
Chipsy kukurydziane, do posypania

WYKONANIE

Wyjąć kiełbasę z osłonki i zrumienić na patelni na średnim ogniu.
Dodać zrumienioną kiełbasę do wolnowaru o pojemności 6 litrów wraz z cebulą, papryką, czosnkiem, czarną fasolą, fasolą, puree z dyni, krojonymi pomidorami, bulionem wołowym, chili w proszku, wędzoną papryką, kminkiem, zielem angielskim, chili w proszku i solą.
Wymieszać do połączenia i gotować na dużym ogniu HIGH przez 4 godziny lub na małym ogniu LOW przez 6-8 godzin.
W razie potrzeby podawać z serem, kolendrą i chipsami kukurydzianymi.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.