Szybkie Pho

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-07-11
Szybkie Pho

SKŁADNIKI

8 filiżanek wywaru wołowego
2 laski cynamonu
2 gwiazdki anyżu
3 ząbki czosnku, zmiażdżone
3 cm startego imbiru
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżka sosu rybnego
400 g makaronu ryżowego
400 g polędwicy wołowej, cienko pokrojonej - ugotowanej
1 szklanka liści kolendry
1 szklanka liści tajskiej bazylii
½ szklanki liści mięty wietnamskiej
4 cebule dymki, pokrojone w plasterki
1 szklanka kiełków fasoli
2 limonki, pokrojone na ćwiartki
2 czerwone chili, pokrojone w plasterki opcjonalnie
1 czerwona cebula, drobno pokrojona opcjonalnie

WYKONANIE

Wlej bulion do multicookera Crockpot Express z cynamonem, anyżem, czosnkiem, imbirem, cukrem i sosem rybnym.
Zabezpiecz pokrywę, upewniając się, że zawór wypuszczania pary znajduje się w pozycji uszczelnienia zamknięty. Wybierz SOUP, ustaw czas na 5 minut i naciśnij START/STOP.
Gdy urządzenie zakończy gotowanie, naciśnij START/STOP i poczekaj 2 minuty na naturalne zwolnienie ciśnienia.
Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i umieść makaron oraz kawałki wołowiny w miskach. Nalej zupę na wierzch.
Udekoruj kolendrą, tajską bazylią, wietnamskimi liśćmi mięty, dymką, pokrojonymi kiełkami fasoli, limonką i chili.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.