Kukurydza gotowana z czosnkiem i masłem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-04-24
Kukurydza gotowana z czosnkiem i masłem

SKŁADNIKI

4 kolby kukurydzy
500 ml wody
500 ml mleka
5-6 ząbków czosnku
1 kostka 20-25 g masła
2 łyżeczki soli
parmezan
płatki chili, opcjonalnie

WYKONANIE

Umieść kukurydzę w misie multicookera.
Wlej wodę i mleko. Dodaj sól, czosnek i masło. Ustaw zawór pary na „uszczelnienie”.
Ustaw program Chili/Fasola, a następnie naciśnij przycisk Turbo jeżeli Twój multicooker nie posiada opcji Turbo, wydłuż czas gotowania.
Po 12 minutach gotowania zwolnij zawór pary - wystarczy przekręcić pokrętło - nie ma ryzyka poparzenia poczekaj, aż zacznie wydobywać się para, a następnie wyjmij kukurydzę.
Połóż płatki chili na wierzchu i zetrzyj parmezan.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.