Skrzydełka w marynacie z ketchupem

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 3H
Data dodania: 2023-04-11
Skrzydełka w marynacie z ketchupem

SKŁADNIKI

• 1 kg skrzydełek z kurczaka
• 100 ml ketchupu
• 1 łyżka papryki
• 1 łyżka wędzonej papryki
• 1 łyżka czosnku w proszku
• sól i pieprz
• 1 łyżka oleju
• 100 ml wody

WYKONANIE

• Umyj, oczyść i osusz skrzydełka z kurczaka ręcznikami kuchennymi
• Obtocz skrzydełka w sosie z wymieszanego ketchupu, oleju, papryki, papryki wędzonej, czosnku w proszku, soli i pieprzu
• Umieść skrzydełka w misie wolnowaru, dodaj wodę i ustaw temperaturę na LOW oraz czas na 3 godziny

Po tym czasie gotowania możesz je natychmiast podać z ulubionymi dodatkami. Jeśli chcesz, żeby były bardziej zrumienione, możesz włożyć je do piekarnika na 5 minut.

Podaje się je z sosem sweet chilli, tzatziki lub dowolnym innym sosem

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.