Risotto quinoa ze szparagami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 4H30 min
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-03-20
Risotto quinoa ze szparagami

SKŁADNIKI

Risotto z quinoa z marchewką i szparagami
600 g piersi z kurczaka
1 szklanka komosy ryżowej
2 szklanki bulionu z kurczaka
2 ząbki czosnku, zmielone
3 duże marchewki, pokrojone w krążki
sól koszerna
Świeżo zmielony czarny pieprz
1 pęczek szparagów, przycięty i pokrojony w ćwiartki
2 szklanki groszku, mrożonego lub z puszki

WYKONANIE

Krok 1
W wolnowarze połącz kurczaka, komosę ryżową, 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, czosnek i marchew. Dopraw obficie solą i pieprzem.
Krok 2
Gotuj na HIGH 4 godziny, aż kurczak będzie się rozpadał. Poszatkuj kurczaka widelcem, następnie dodaj szparagi i groszek do wolnowaru i gotuj do miękkości, jeszcze 30 minut.
Krok 3
Wlej pozostałe 1/2 szklanki bulionu z kurczaka i mieszaj do uzyskania kremowej konsystencji.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.