Gulasz z Chorizo

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 6H
Data dodania: 2023-03-13
Gulasz z Chorizo

SKŁADNIKI

2 łyżki oleju roślinnego
1 cebula, drobno pokrojona
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 łyżka słodkiej wędzonej papryki
1/2 łyżeczki ostrego chili w proszku do smaku
3 łyżki przecieru pomidorowego
200 g chorizo, bez skóry i pokrojone w pasterki
2 różnokolorowe papryki, pozbawione nasion i pokrojone w plasterki
500 g ziemniaków, przepołowionych
680 g słoik passaty
2 łyżki suszonego tymianku
Do podania
60 g kwaśnej śmietany
Mała garść pietruszki, liście zebrane i grubo posiekane

WYKONANIE

Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę i smażyć przez 10 min, aż zmięknie. Wymieszać czosnek, przyprawy i przecier pomidorowy i smażyć przez 2 minuty.
Przenieść do miski wolnowaru i dodać resztę składników gulaszu oraz przyprawy. Dobrze wymieszać, przykryć i gotować na LOW przez 6 godzin lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie.
Doprawić do smaku, udekorować pietruszką i dodać kwaśną śmietanę. Smacznego.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.