Zupa krem z soczewicy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-01-19
Zupa krem z soczewicy

SKŁADNIKI

• 1,4 l zupy jarzynowej lub wody
• 250 g czerwonej soczewicy
• 1 słodki ziemniak
• 1 duża cebula
• 3-4 ząbki czosnku
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka soli
• 0,5 łyżeczki pieprzu
• 0,5 łyżeczki płatków chili
• 1 łyżeczka kminku
• świeża pietruszka

WYKONANIE

• W szybkowarze MULTICOOKER TURBO EXPRESS wybierz funkcję podsmażania -SAUTE i podsmaż cebulę i ziemniaki na oliwie z oliwek przez 5 minut.
• Dodaj czosnek i przyprawy i smażymy przez 1 minutę, po czym dodajemy zupę i pietruszkę, zamykamy pokrywę i wybieramy funkcję zupy – SOUP i opcję turbo.
• Po upływie tego czasu spuszczamy ciśnienie, otwieramy pokrywkę i blendujemy wszystko na gładką i kremową zupę.
• Podajemy z oliwą chili, na małej patelni podgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek przez 1 minutę, następnie dodajemy 1 łyżeczkę płatków chili i dobrze mieszamy.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.