Krem z czerwonych papryk

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-01-16
Krem z czerwonych papryk

SKŁADNIKI

8 czerwonych papryk
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
1 cebula, cienko pokrojona
3 ząbki czosnku, mielone
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka suszonego oregano
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżeczki cukru
Świeże gałązki tymianku opcjonalnie

WYKONANIE

Papryki przekrój na pół usuń łodygi i nasiona. Spryskaj misę multicookera Crockpot Express olejem. Połącz paprykę, cebulę, czosnek, czarny pieprz i oregano w naczyniu do gotowania. Zabezpiecz pokrywę. Naciśnij SOUP/STEW, ustaw temperaturę na HIGH i czas na 3 minuty. Upewnij się, że zawór uwalniający parę znajduje się w pozycji Seal zamknięty. Naciśnij START/STOP.
Po zakończeniu gotowania, przez 5 minut uwalniaj ciśnienie w sposób naturalny. Przenieś mieszankę partiami do blendera lub robota kuchennego zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z octem balsamicznym i cukrem. Rozlej zupę do misek udekoruj tymiankiem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.