Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki. Rozumiem, nie pokazuj więcej tej informacji.
4 szklanki wrzącej wody 2 szklanki suszonych grzybów, najlepiej prawdziwków 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1 łyżka sosu sojowego ⅝ łyżeczka soli ½ łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 szklanki pokrojonych szalotek 1 ząbek czosnku, zmielony około 1 łyżeczki 1 szklanka sherry 1,5 kg różnych świeżych grzybów, pokrojonych w plasterki 1 ½ łyżki stołowej posiekanego świeżego tymianku ⅓ szklanki śmietany
WYKONANIE
Grzyby prawdziwki zalej 2 szklankami wrzącej wody. Odstawi na 20 minut. Odsącz grzyby prawdziwki w durszlaku nad miską, zachowując bulion grzybowy odstaw grzyby na bok. Przecedź bulion grzybowy przez wyłożony szmatką durszlak odrzuć części stałe. Wymieszaj skrobię kukurydzianą, sos sojowy, sól, pieprz i pozostałe 2 szklanki wrzącej wody do bulionu grzybowego odstaw. Rozgrzej olej w średniej wielkości nieprzywierającej patelni. Dodaj szalotki i czosnek gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki będą miękkie, 4 do 5 minut. Dodaj sherry, doprowadź do wrzenia i gotuj ok.30 sekund. Zdejmij z ognia. Wymieszaj grzyby prawdziwki, mieszankę bulionową, szalotki, świeże grzyby i tymianek misie wolnowaru. Przykryj i gotuj na HIGH, aż warzywa będą bardzo miękkie, a smaki się połączą, około 4 godzin. Odkryj i gotuj do lekkiego zgęstnienia, około 20 minut. Przełóż 2 szklanki zupy do blendera. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji, około 10 sekund. Zmiksowaną zupę wlej z powrotem do wolnowaru, delikatnie wymieszaj . Rozlej zupę do miseczek i podawaj na gorąco.
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Cena obowiązuje: 04.01.2023 r. - 31.03.2023 r.
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną ceną: 299,00 zł
4 Recenzje
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Cena obowiązuje: 04.01.2023 r. - 31.03.2023 r.
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną ceną: 399,00 zł
21 Recenzje
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Cena obowiązuje: 04.01.2023 r. - 31.03.2023 r.
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną ceną: 459,00 zł
17 Recenzje
Wysokiej jakości, wyjmowane naczynie pokryte powłoką DuraCeramic nadaje się do gotowania na kuchence grzewczej, piekarniku, oraz do przechowywania w lodówce. Wbudowany timer po ustalonym czasie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, by zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia w każdej chwili.
Cena obowiązuje: 04.01.2023 r. - 31.03.2023 r.
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną ceną: 399,00 zł
15 Recenzje
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Wysokiej jakości wolnowar, z misą odpowiednią do używania na wszystkich rodzajach kuchenek, również indukcyjnych. Wyjmowane naczynie pokryte jest powłoką DuraCeramic. Wbudowany timer po ustalonym czasie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, aby zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia. Model z funkcją saute!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.