Świąteczny poncz

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 3-4H
Data dodania: 2022-12-16
Świąteczny poncz

SKŁADNIKI

4 filiżanki soku jabłkowego LUB cydru jabłkowego
4 filiżanki soku żurawinowego
½ szklanki soku ananasowego
1 cytryna tylko sok
¼ szklanki białego cukru
2 łyżki stołowe cukru brązowego
1 laska cynamonu
kilka całych goździków, kilka gwiazdek anyżu, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, szczypta mielonego imbiru do smaku
Do dekoracji
zielone jabłko w plasterkach, pomarańcze w plasterkach, żurawina

WYKONANIE

Wszystkie składniki na poncz umieścić w ok. wolnowarze. Gotuj na wolnym ogniu przez 3 do 4 godzin.
Dodaj dekoracje do ponczu i podawaj na gorąco. Można trzymać na ustawieniu „podtrzymywanie ciepła” przez kilka godzin, zanim owoce staną się zbyt miękkie.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.