Ryba w mandarynkach

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 2 H
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-11-29
Ryba w mandarynkach

SKŁADNIKI

4 filety z tilapii świetnie sprawdzają się mrożone
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu
1 puszka mandarynek w zalewie odsączonych
folia aluminiowa
sól i pieprz do smaku

WYKONANIE

Rozłóż duży kawałek folii na blacie i umieść rybę bezpośrednio na środku.
Każdy filet skrop octem balsamicznym i miodem, a na wierzchu rozłóż garść odsączonych mandarynek.
Złóż folię i zaciśnij krawędzie, aby utworzyć paczuszkę.
Włóż paczuszkę do wolnowaru i załóż pokrywkę.
Gotuj na HIGH przez dwie godziny lub do momentu, gdy ryba będzie się łatwo dzielić przy użyciu widelca. Jeśli ryba była mrożona, może to potrwać jeszcze około 30 minut, ale i tak powinieneś sprawdzić ją po dwóch godzinach.
Dopraw do smaku odrobiną soli i pieprzu.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.