Dynia glazurowana w miodzie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-10-14
Dynia glazurowana w miodzie

SKŁADNIKI

• 2,5 kg dyni
• 250 g sera feta
• 1 łyżka brązowego cukru
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 2 łyżki oleju najlepiej dyniowego
• 2 łyżki pestek dyni
• 1 łyżka nasion sezamu
• kilka gałązek świeżego tymianku
• Miód



WYKONANIE

Dynię myjemy i kroimy na 2/2cm kostki
Multicooker Crockpot ustawiamy na funkcję „Saute” i po podgrzaniu dodajemy cukier
Karmelizujemy cukier przez 1 minutę, następnie dodajemy ocet, olej i dynię
Dodajemy pestki dyni, mieszamy, wkładamy gałązki tymianku
Kruszymy jedną trzecią sera feta i dodajemy na dynię, ponownie mieszamy
Zakładamy pokrywkę, zmieniamy ustawienie multicookera na „Piecz” i pieczemy przez 20 minut
Następnie mieszamy przez 10 minut
Podajemy na ciepło lub na zimno z posypaną fetą i skropioną miodem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.