Hawajski Kurczak

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2-3H
Czas na Low: 4-6H
Data dodania: 2022-10-13
Hawajski Kurczak

SKŁADNIKI

6 pozbawionych kości i skóry udek z kurczaka, przyciętych
1/4 szklanki mąki
1 450 g puszka ananasa, sok odlany
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżka sosu Worcestershire
1/4 szklanki brązowego cukru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżka tapioki
1 łyżka octu jabłkowego
1 zielona papryka, pokrojona w kostkę opcjonalnie

WYKONANIE

1. Obtocz udka z kurczaka w mące i umieść w wolnowarze.
2. Połącz 1/2 szklanki soku ananasowego, sos sojowy, sos Worcestershire, brązowy cukier, sok z cytryny, czosnek w proszku, tapiokę i ocet jabłkowy. Zalej kurczaka.
3. Na wierzchu kurczaka i sosu ułoż krążki ananasa.
4. Przykryj i gotuj na LOW przez 4-6 godzin. Dodaj do tego zielony pieprz i gotuj przez kolejne 30 minut na HIGH bez pokrywki.
5. Podawaj z ryżem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.