Kokosowy ryż z fasolą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 6H
Data dodania: 2022-10-10
Kokosowy ryż z fasolą

SKŁADNIKI

1 450 g puszka mleka kokosowego najlepiej pełnotłustego
1 filiżanka brązowego ryżu
1 łyżka mielonego czosnku
1 450 g puszka czerwonej fasoli, opłukanej i odsączonej
3/4 łyżeczki soli
1 łyżka cukru
1 łyżka oleju kokosowego
1/3 szklanki wrzącej wody
1 limonka, wyciśnięty sok
Zielona cebula, do dekoracji opcjonalnie

WYKONANIE

1. Wstrząśnij puszką mleka kokosowego, a następnie otwórz ją i wlej do wolnowaru. Być może będziesz musiał/a użyć szpatułki, aby wydobyć wszystko.
2. Dodaj do wolnowaru ryż, czosnek, fasolę, sól, cukier, olej kokosowy i wrzącą wodę. Lekko wymieszaj.
3. Przykryj i gotuj na HIGH przez około 3 godziny lub do momentu, gdy ryż będzie miękki.
4. Wyciśnij świeży sok z limonki do ryżu i delikatnie wymieszaj. Wyłóż na talerze i udekoruj zieloną cebulką, jeśli chcesz.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.