Arizona Ranch Beans

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-09-15
Arizona Ranch Beans

SKŁADNIKI

0,5 kg boczku, posiekanego
2 cebule, posiekane
1 puszka 450 g pokrojonego w kostkę łagodnego zielonego chili
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka chili w proszku
½ łyżeczki suszonego oregano
¼ łyżeczki mielonego kminku
1 kg suszonej fasoli pinto, opłukanej
1 ¾ szklanki wody
1 puszka pomidorów w całości, w zalewie, grubo posiekane
2 limonki, pokrojone na ćwiartki

WYKONANIE

Naciśnij BROWN/SAUTÉ na szybkowarze Crockpot Express. Dodaj boczek i smaż do uzyskania chrupkości, mieszając od czasu do czasu. Wyjmij na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz. Dodaj do misy cebulę podsmażaj i mieszaj 3 minuty. Dodaj chili, czosnek, sól, sproszkowane chili, oregano i kminek gotuj i mieszaj 1 minutę. Dodaj fasolę, wodę, pomidory i połowę boczku wymieszaj.
Zabezpiecz pokrywę. Naciśnij BEANS/CHILI, ustaw ciśnienie na HIGH i czas na 30 minut. Upewnij się, że zawór uwalniający parę jest w pozycji Seal zamknięty. Naciśnij START/STOP.
Po zakończeniu gotowania naturalnie uwolnij ciśnienie przez 10 minut. Zwolnij pozostałe ciśnienie. Wymieszaj chili. Jeśli chcesz uzyskać gęstsze chili, naciśnij BROWN/SAUTÉ na urządzeniu gotuj 5 minut lub aż chili zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Dopraw dodatkową solą, jeśli jest taka potrzeba. Serwuj z cząstkami limonki.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.