Karkówka w kawie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-07-18
Karkówka w kawie

SKŁADNIKI

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej granulowanej
11/2 łyżeczki chili w proszku
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 kg łopatki wołowej karkówki
1 łyżka oleju roślinnego
2 szklanki pokrojonych grzybów
1 szklanka posiekanej cebuli
1/2 szklanki bulionu wołowego
1 łyżka sosu Worcestershire
1/2 łyżeczki czosnku w proszku

WYKONANIE

Połącz kawę ziarnistą, chili w proszku, sól i pieprz w małej misce wymieszaj do połączenia. Rozetrzyj równomiernie na wołowinie. Naciśnij BROWN/SAUTÉ na Crockpot Express i podgrzej olej na HIGH. Dodaj wołowinę smaż 3 minuty na stronę lub do zarumienienia. Przełóż na deskę do krojenia. Dodaj grzyby i cebulę do garnka smaż 5 minut lub aż warzywa zmiękną. Dodaj bulion, sos Worcestershire i czosnek w proszku wymieszaj, aby odkleić zrumienione kawałki. Umieść wołowinę na warzywach. Zabezpiecz pokrywę. Naciśnij MEAT/STEW, ustaw ciśnienie na HIGH i czas na 60 minut. Upewnij się, że zawór uwalniający parę jest w pozycji Seal zamknięty. Naciśnij START/STOP.
Po zakończeniu gotowania naturalnie uwolnij ciśnienie na 10 minut. Zwolnij pozostałe ciśnienie. Wyjmij wołowinę na deskę do krojenia pozostaw na 10 minut przed pokrojeniem. Naciśnij BROWN/SAUTÉ gotuj sos i warzywa 5 minut, aby lekko zgęstniał. Pokrój wołowinę w plastry podawaj z sosem i warzywami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.