Kurczak z salsą verde na tortilli

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 5 min
Czas na High: 6H
Czas na Low: 4H
Data dodania: 2022-07-07
Kurczak  z salsą verde na tortilli

SKŁADNIKI

500 g piersi z kurczaka bez kości i skóry
Słoiczek ulubionej salsy verde
Puszka fasoli czerwonej lub czarnej
16 dużych tortilli
Biały ser pokrojony w kostkę
1 pęczek kolendry, posiekany
2 awokado, pokrojone w kostkę

WYKONANIE

Dodaj kurczaka do wolnowaru i zalej go salsą verde. Przykryj i gotuj przez 4 godziny na HIGH lub przez 6 godzin na LOW.
Wyjmij kurczaka z wolnowaru i rozdrobnij widelcem. Przełóż rozdrobnione mięso z powrotem do wolnowaru, wymieszaj i ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Przykryj i ustaw temperaturę na keep warm.
Aby przygotować fasolkę, w dużym garnku doprowadź do wrzenia 3 szklanki wody.
Wymieszać zawartość puszki. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia, odkryć, wymieszać i pozostawić na 5 minut przed podaniem.
Posmaruj każdą tortillę fasolą i połóż na niej rozdrobnionego kurczaka, biały ser, kolendrę i pokrojone w kostkę awokado.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.