Wege gulasz fasolowy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Autor: Małgorzata O.
Data dodania: 2022-05-30
Wege gulasz fasolowy

SKŁADNIKI

• 500 g fasoli
• 2 marchewki
• 2-3 cebule
• 50 ml oleju słonecznikowego
• sól
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• suszony tymianek
• 100 ml soku pomidorowego
• 3 l bulionu
• Woda

WYKONANIE

• Fasolę pozostaw namoczoną na noc.
• Następnego dnia dokładnie ją opłucz i wylej wodę.
• Do misy multicookera Crockpot wsyp namoczoną fasolę, dodaj 2 l wody i łyżeczkę sody oczyszczonej.
• Załóż pokrywę i zablokuj ją w pozycji zamkniętej. Upewnij się, że zawór pary jest zamknięty.
• Z menu urządzenia ustaw funkcję Fasola Bean, Turbo, czas trwania 20 minut.
• W międzyczasie obierz marchewkę i cebulę, umyj. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewkę.
• Po zakończeniu programu urządzenie wyłączy się. Ostrożnie zdejmij pokrywę. Odcedź fasolę i przełóż do osobnej miski.
• Do misy urządzenia wlej olej słonecznikowy, szczyptę soli i posiekane warzywa.
• Z menu urządzenia wybierz funkcję Brown/Saute, która trwa 5 minut, bez zakładania pokrywki.
• Po zrumienieniu warzyw dodaj odsączoną fasolę, sok pomidorowy, bulion, sól do smaku i wystarczającą ilość wody, aby przykryć fasolę. Dodaj 2-3 gałązki suszonego tymianku.
• Załóż pokrywę, upewnij się, że zawór pary jest zamknięty.
• Z menu wybierz funkcję Fasola Bean, Low, czas trwania 30 minut.
• Po zakończeniu programu gotowania urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję utrzymywania ciepła.
• Danie jest gotowe. Podawaj się z domowym pieczywem, piklami lub według swoich upodobań.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.