Makaron alla pizza

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-05-05
Makaron alla pizza

SKŁADNIKI

1 łyżka masła
1 łyżka przyprawy włoskiej
2 łyżki czosnku przeciśniętego przez praskę
500g suchej kiełbasy
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
250g sosu do pizzy
500 g sosu do spaghetti
500 g Penne lub innego makaronu do wyboru
3 i 1/2 szklanki wody
30 plastrów salami
2 szklanki sera mozzarella

WYKONANIE

Naciśnij przycisk brown/sauté. Dodaj masło, włoskie przyprawy i czosnek i wymieszaj do roztopienia około 30 sekund. Dodaj wodę. Ustaw na Manual przez 5 minut.

Dodaj kiełbasę, dopraw solą i pieprzem i gotuj, aż przestanie być różowa.

Dodać sos do spaghetti i do pizzy do mieszanki z kiełbasą.

Dodać makaron i wodę i mieszać, aż makaron będzie dobrze przykryty.

Dodać połowę sera i połowę salami – wmieszać.

Posypać pozostałym serem i salami na wierzchu.

Umieść pokrywę i zamknij.

Naciśnij przycisk gotowania na parze, ustaw czas na 5 minut i naciśnij start.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.