Schab w wiśniach

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 2-3H
Czas na Low: 4H
Data dodania: 2022-04-01
Schab w wiśniach

SKŁADNIKI

6 kotletów schabowych z kością
1/8 łyżeczki soli
szczypta pieprzu
1 szklanka kandyzowanych wiśni
2 łyżeczki soku z cytryny
1/2 szklanki bulionu z kurczaka
1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
Dodatkowe wiśnie, podgrzane, opcjonalnie

WYKONANIE

Na dużej patelni posmarowanej tłuszczem zrumienić kotlety z obu stron. Doprawić solą i pieprzem.
W wolnowarze połączyć wiśnie kandyzowane, sok z cytryny, bulion i gałkę muszkatołową. Dodać kotlety. Przykryć i gotować na LOW, aż mięso przestanie być różowe, 3-4 godziny. W razie potrzeby podawać z dodatkowym nadzieniem wiśniowym.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.