Biała kiełbasa w piwie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-03-24
Biała kiełbasa w piwie

SKŁADNIKI

1 kg białych kiełbasek
3 puszki piwa preferowane ciemne piwo
3 białe cebule cienko pokrojone
1 łyżeczka papryki
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżka brązowego cukru
3 ząbki czosnku rozdrobnione
4 łyżki stołowe masła roztopionego
250 g kapusty kiszonej
10 bułek do hot dogów do podania
2 łyżki stołowe musztardy dijon
Musztarda Dijon do podania

WYKONANIE

Umieść kiełbaski i pokrojoną cebulę na dnie dobrze wysmarowanego tłuszczem wolnowaru o pojemności od 4 do 6 l. Na wierzch wlej ciemne piwo, paprykę, dodaj cayenne, czosnek w proszku, brązowy cukier, ząbki czosnku i masło.
Wymieszaj wszystkie składniki, aż do połączenia. Przykryj wolnowar i gotuj na High przez 2 godziny.
Zdejmij pokrywę i dodaj kiszoną kapustę oraz 2 łyżki musztardy Dijon. Przykryj i gotuj przez kolejną godzinę.
Podawaj kiełbaski na lekko opieczonych bułeczkach do hot dogów, z dodatkiem duszonej cebuli i sosu oraz z odrobiną musztardy Dijon.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.