Szarpana wieprzowina

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 7-8 H
Data dodania: 2021-07-23
Szarpana wieprzowina

SKŁADNIKI

3 łyżki papryki
2 łyżki soli do smaku
2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka chili w proszku
1 łyżeczka czosnku w proszku
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1/2 szklanki miodu
1/4 szklanki octu z czerwonego wina
3 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula obrana na pół
2 kg łopatki wieprzowej z kością
1/2 szklanki sosu barbecue

WYKONANIE

Wymieszaj wszystkie przyprawy, a następnie dodaj miód, ocet i olej, aby uzyskać sos miodowy.
Cebulę włożyć do wolnowaru, a następnie położyć wieprzowinę. Polać wieprzowinę sosem miodowym, pozwalając mu spłynąć po bokach.
Włącz wolnowar na LOW i gotuj przez 7-8 godzin lub do momentu, gdy mięso będzie wystarczająco miękkie, aby rozdrobnić je widelcem.
Po ugotowaniu wieprzowiny wlej płyn z wolnowaru do rondla i pozostaw do ostygnięcia, usuwając tłuszcz z powierzchni.
Za pomocą dwóch szerokich widelców rozdrobnij mięso na małe kawałki i przełóż do miski.
Płyn w rondelku połącz z sosem barbecue i delikatnie gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Sos wymieszaj z wieprzowiną. Smacznego.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.