6 większych liści młodej kapusty 3 łyżki oleju 1 duża cebula pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku drobno posiekane łyżka suszonego cząbru łyżka papryki czerwonej słodkiej lub łyżeczka wędzonej 300 g kaszy jęczmiennej 1 litr bulionu warzywnego 1 starta marchewka 2 łodygi selera naciowego pokrojone drobno 1/2 cm kilka pieczarek posiekanych w plastry 2 łyżki koncentratu Łyżka pieprzu ziołowego sól, pieprz 500 ml passaty lub soku pomidorowego
WYKONANIE
Liście kapusty sparz w gorącej mocno osolonej wodzie. Wrzucaj liść do gorącej wody zakrywaj pokrywką i wyjmuj po 30 sekundach. Możesz parzyć całą główkę, włóż ją wtedy do wrzątku na osiem minut. Odłóż do ostygnięcia. W garnku rozgrzej olej i dodaj cebulę, cząber oraz czosnek, smaż do zeszklenia. Dodaj czerwoną paprykę i po minucie dodaj kaszę, Zalej całość bulionem i dodaj pozostałe warzywa oraz pieczarki. Kiedy kasza będzie lekko rozgotowana i wchłonie płyn, dopraw całość koncentratem, pieprzem ziołowy, pieprzem czarnym i solą. Odstaw do ostygnięcia. Dodaj siemię lniane i wymieszaj.
Tak powstały farsz wykładaj na pojedyncze liście kapusty i zawijaj. Aby umożliwić zawinięcie liścia z rdzeniem, możesz go delikatnie obtłuc płaską stroną tłuczka do mięsa. Uważam, że to lepsza opcja od wykrajania, bowiem liść zachowuje swój kształt. Zawijaj na tak zwaną zakładkę. Zbyt długie fragmenty kapusty odcinaj za pomocą noża. Ułóż gołąbki ściśle koło siebie w wolnowarze. Wlej passatę lub sok pomidorowy. Zalej gołąbki sosem i duś w trybie HIGH 4 godziny lub w trybie LOW przez 5 godzin i 30 minut. Serwuj z posiekanym koperkiem.
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
449,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 299,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 28.04.2025 r. - 12.06.2025 r.
5 Recenzje
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
449,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 319,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 28.04.2025 r. - 12.06.2025 r.
12 Recenzje
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.