Soczysty rostbef z rozmarynem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2,4
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-01-30
Soczysty rostbef z rozmarynem

SKŁADNIKI

1,5 kg rostbef
3 gałązki świeżego rozmarynu
1 główka czosnku
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki pieprzu

WYKONANIE

Wytnij nożem białe, włókniste przerosty z górnej powierzchni rostbefa. Czosnek obierz. Natrzyj mięso z dwóch stron solą i pieprzem. Ułóż na środku rostbefa obrany czosnek i zwiń mięso w rulon. Zawiń dookoła nicią by mięso zachowało kształt rulonu. Ułóż misę DuraCeramic na palniku gazowym i nagrzej. Przełóż mięso do misy, która jest na palniku i obsmaż rostbef dookoła by zamknąć pory w mięsie. Zajmie to 2 minuty. Jeśli posiadasz wolnowar bez powłoki DuraCeramic, możesz obsmażyć mięso na patelni następnie przełożyć je do misy wolnowaru.
Przełóż misę z mięsem do Crock-Pota i włącz tryb HIGH na 2,40 godziny. Po tym czasie wyciągnij mięso i przełóż na deskę by odpoczęło 10 min. Po tym czasie można kroić mięso w plastry.

Przepis i zdjęcie Agnieszki Jasińskiej
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.