Karaibska jagnięcina

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 6
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-09-28
Karaibska jagnięcina

SKŁADNIKI

1,5 kg mięsa jagnięcego
½ limonki, tylko sok
3 łyżki ulubionych przypraw
3 łyżki sproszkowanego curry
1 cebula, drobno posiekana
2,5 cm kawałek imbiru korzeniowego, drobno posiekanego
1 zgrilowana czerwona papryka obrana ze skórki, drobno posiekana
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
15 szt. owoców leśnych
½ zielonej papryki
½ czerwonej papryki
garść posiekanego szczypiorku
2 duże pomidory, posiekane
2 łyżki świeżo posiekanej natki pietruszki
2 łyżki świeżo posiekanej kolendry

WYKONANIE

Potnij jagnięcinę na duże kawałki, umieść w misce z sokiem z limonki, przyprawami i proszkiem curry.
Natrzyj mięso dokładnie przyprawami i pozostaw w lodówce na co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Marynowane mięso przełóż do misy Crock-Pot wraz z pozostałymi składnikami, oprócz pietruszki i kolendry. Dobrze wymieszaj i dodaj mały kubek wody - około 200 ml. Gotuj pod przykryciem na poziomie HIGH przez 6 godzin.
Dodaj kolendrę i natkę pietruszki tuż przed podaniem.
Serwuj z ryżem gotowanym na parze.
W razie potrzeby można zastąpić jagnięcinę wołowiną, danie jest równie smaczne
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.