Pulpety z indyka z pomidorem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-07-03
Pulpety z indyka z pomidorem

SKŁADNIKI

mięso mielone z indyka, 0,5 kg
jajko, 1 szt
pomidor, 2 szt
oliwa, 2 łyżki
sól, do smaku

WYKONANIE

W misce umieść mięso, jajko, szczyptę soli. Całość wymieszaj ręką, uformuj równe kulki i przełóż do naczynia Crock-Pot.Pomidora pokrój w kostkę. Warzywo dodaj do pulpetów, polej oliwa i zamknij pokrywę. Gotuj na poziomie high przez 1 godzinę i 30 min. Przed podaniem powstały sos zblenduj i przetrzyj przez sito, tak aby stał się aksamitny.


Złote myśli
- zblenduj sos przed podaniem, a następnie przetrzyj przez sito.
- podawaj z ziemniaczanym puree lub ulubionym makaronem.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.