Rosół cielęcy

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 8
Data dodania: 2015-12-07
Rosół cielęcy

SKŁADNIKI

- 1 kg kości cielęcych
- Seler
- 3 marchewki
- 5 ząbków czosnku
- 2 pomidory
- 6 gałązek tymianku
- Pół pęczka natki pietruszki
- 5 liści laurowych
- 10 ziarenek pieprzu czarnego
- 100 ml oleju

WYKONANIE

1. Umyte warzywa i kości przesmaruj olejem i włóż do naczynia Crock-Pot.
2. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pozostaw na 20 min.
3. Naczynie z zapieczonymi składnikami ustaw w wolnowarze Crock-Pot. Dodaj tymianek, liście laurowe, pieprz czarny, a następnie zalej wodą.
4. Przykryj pokrywą i ustaw poziom LOW na 8 godzin.

Autor przepisu Darek Kuźniak
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.