Gruszka w syropie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2015-11-24
Gruszka w syropie

SKŁADNIKI

• 4 obrane gruszki
• 2 laski cynamonu kora
• 200 g cukru
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 6 goździków
• 3 łyżki świeżej mięty
• Pół cytryny
• 200 g gorzkiej czekolady
• 100 ml soku pomarańczowego

WYKONANIE

1. Do naczynia Crock-Pot wsyp cukier i rozpuść na poziomie HIGH.
2. Dodaj gruszki i wodę, ok. 1,5 l tak, aby przykryć gruszki.
3. Dodaj kolejno goździki, cynamon, miętę, sok z cytryny możesz dodać także mąkę
ziemniaczaną, aby zagęścić zalewę.
4. Gotuj 2 godziny w wolnowarze Crock-Pot na poziomie HIGH.
5. Czekoladę przełóż do worka cukierniczego, dodaj sok z pomarańczy, zawiąż szczelnie
i wrzuć do wrzątku osobne naczynie, aby czekolada się rozpuściła - wymieszaj.
6. Na talerz wylej syrop z Crock-Pota, następnie połóż gruszkę. Owoc polej czekoladą.

Całość udekoruj listkami mięty.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.