Pudding z dyni

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 25 min
Czas na High: 3-4
Czas na Low: 7-8
Data dodania: 2015-09-29
Pudding z dyni

SKŁADNIKI

2 szklanki świeżej dyni zblendowanej lub 1 puszka pulpy z dyni
2 jajka
1/2 szklanki cukru białego
1/2 szklanki cukru brązowego
1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 łyżeczki mielonego cynamonu
2 łyżki roztopionego masła

WYKONANIE

W misce wymieszaj wszystkie składniki a następnie umieść je w naczyniu wolnowara Crock-Pot.
Użyj drewnianej łyżki aby wymieszać składniki.
Gotuj przez 7 do 8 godzin na poziomie LOW lub 3 do 4 godzin na poziomie HIGH.
Pudding najlepiej smakuje podany z bitą śmietaną oraz posypany ulubionymi orzechami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.