Wołowina na słodko z marchewką i pomarańczami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 5 godzin
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Wołowina na słodko z marchewką i pomarańczami

SKŁADNIKI

0,5 kg wołowiny
1 łyżka słodkiej papryki
2 łyżki cukru
100 ml oleju
0,5 l piwa ciemnego
Połówka papryczki chilli
3 gałązki majeranku
3 liście laurowe
Laska cynamonu kora
0,3 l bulionu warzywnego
80 ml sosu sojowo-grzybowego
4 marchewki
2 pomarańcze
20 g masła
1 pęczek świeżej kolendry

WYKONANIE

Pokrojone mięso przesmaż na oleju, dodaj pokrojoną marchew centymetrowej grubości.
Przełóż składniki do naczynia i umieść je w wolnowarze Crock-Pot.
Dodaj przyprawy, a następnie dodaj piwo oraz bulion warzywny.
Na wierzchu połóż plastry pomarańczy sparzone, ale ze skórką i przykryj pokrywką ustawiając poziom HIGH na 5 godzin.
Przed podaniem dodaj do potrawy masło i posiekaną kolendrę.
Podawaj z ryżem Basmati.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.