Zupa z młodej marchewki z serkiem brie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: -
Czas na Low: 3
Data dodania: 2018-06-11
Zupa z młodej marchewki z serkiem brie

SKŁADNIKI

Młoda marchew, 400 g
Ziemniaki, 200 g
Por- zielona część, kawałek 10 cm
Cebula, 1 sztuka
Imbir świeży, kawałek 0,5 cm
Masło, 2 łyżki
Bulion warzywny 700 ml
Śmietanka 30%, 50 ml
Sól, pieprz

WYKONANIE

Masło rozpuść na dużej patelni. Zeszklij na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaj pokrojonego w plasterki pora. Następnie dodaj umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew w plasterkach. Dopraw do smaku sola i pieprzem, smaż przez 10 minut. Warzywa przełóż do naczynia wolnowaru Croc-Pot i zalej bulionem warzywnym. Dodaj posiekany imbir. Gotuj na funkcji low przez 3 godziny. Na pół godziny przed końcem gotowania dodaj do zupy serek brie. Gotową zupę zmiksuj blenderem na gładki krem. Wlej do zupy śmietankę, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Joanna H
2018-12-12

Prosze o info ile serka brie?

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.