Wegetariańskie chilli

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 40 min
Czas na High: 4,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-10-08
Wegetariańskie chilli

SKŁADNIKI

3 ząbki czosnku
1 cebula
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli lub fasola z puszki
1 puszka pomidorów bez skórki
1/4 szklanki oliwy z oliwek
Kakao
Płatki chilli
Papryka w proszku
Sól

WYKONANIE

Pokrojoną cebulę, zieloną i czerwoną paprykę, pomidory wrzuć do misy wolnowaru. Dodaj ugotowaną fasolę i ząbki czosnku.
Wlej trochę oliwy z oliwek.
Dodaj trochę kakao, płatki chilli, sól, pieprz i paprykę w proszku.
Gotuj na poziomie HIGH 4,5 godziny.
Podawaj razem z jogurtem, guacamole, kolendrą chipsami i tortillą.

Chilli to idealny przepis wegetariański, który zachwyci nie tylko wegetarian. Dzięki powolnemu gotowaniu w wolnowarze ze składników wydobędą się wyraziste smaki i aromaty, dzięki którym ta potrawa wegetariańska skusi nawet zagorzałych zjadaczy mięsa.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.