Stir fry z kurczaka

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-11
Stir fry z kurczaka

SKŁADNIKI

Pierś z kurczaka, 200 g
Makaron udon, 50 g
Grzybki mun, 30 g
Czerwona papryka, 1 szt,
Marchewka, 1 szt
Szparagi zielone, 6 szt.
Marynowana rzodkiew chińska, 50 g
Masło orzechowe, 1 łyżka
Olej, 1 łyżka
Czosnek, 2 ząbki
Imbir, kawałek 2 cm
Chili,1/2 strączka
Kmin rzymski, ½ łyżeczki
Papryka słodka, 1 łyżka
Sos sojowy, 2 łyżki
Curry, 1 łyżka
Mleko kokosowe, 50 ml

WYKONANIE

Pierś z kurczaka opłucz, pokrój na małe kawałki. Grzybki mun namocz we wrzątku pod przykryciem na 10 minut.
Paprykę i marchew obierz pokrój w cienkie paseczki. Rzodkiew chińską pokrój na małe kawałki. Szparagi obierz i pokrój na małe kawałki.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć na niego słodką paprykę, curry, kmin rzymski, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir i papryczkę chili. Przesmaż 5 minut, dodaj sos sojowy, masło orzechowe i mleko kokosowe. Zagotuj sos i zestaw z ognia.
Sos przelej do naczynia wolnowaru Crock-Pot, dodaj do niego kawałki kurczaka, warzywa oraz grzybki mun. Zamieszaj, dopełnij 50 ml wody i gotuj na programie high przez 2 godziny. Na 15 minut przed końcem gotowania dodaj ugotowany makaron udon.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.