Ryżowy pudding z rabarbarem i truskawkami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 3
Czas na Low: 4-5
Data dodania: 2018-06-12
Ryżowy pudding z rabarbarem i truskawkami

SKŁADNIKI

Ryż długoziarnisty, 100 g
Mleko, 1 l
Cukier trzcinowy, 60 g 4 łyżki
Truskawki, 200 g
Rabarbar, 4 łodygi
Cynamon, ¼ łyżeczki
Masło, 1 łyżka

WYKONANIE

Posmaruj masłem naczynie wolnowaru Crock-Pot i przełóż do niego ryż, mleko i 60 g cukru trzcinowego. Gotuj pudding na funkcji high przez 3 godziny lub low przez 4-5 godzin.
Truskawki umyj, usuń ogonki i pokrój na połówki. Rabarbar opłucz i pokrój na małe kawałki. Do rondla wsyp 4 łyżki cukru trzcinowego, cynamon oraz truskawki i rabarbar. Przesmaż przez 10 minut. W tym czasie rabarbar zmięknie a truskawki puszczą sok.
Gotowy pudding nakładaj do miseczek i podawaj z gorącym sosem.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.