Risotto z serem Asiago i szparagami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 40 min
Czas na Low: 120 min
Data dodania: 2021-05-24
Risotto z serem Asiago i szparagami

SKŁADNIKI

2 szklanki posiekanej cebuli
400 ml bulionu warzywnego
1 szklanka ryżu do risotto suchego
2 ząbki czosnku, posiekane
250 g szparagów, przycięte i pokrojone na 2,5 cm kawałki
1/2 szklanki startego sera Asiago plus dodatkowa ilość do dekoracji
1/4 szklanki masła pokrojonego w kostkę
1/2 szklanki orzeszków pinii lub płatków migdałów
1 łyżeczka soli

WYKONANIE

Połącz cebulę, rosół, ryż i czosnek w misie wolnowaru. Dokładnie wymieszaj i przykryj. Gotuj na HIGH przez 2 godziny lub do miękkości ryżu.
Dodaj szparagi. Przykryj i gotuj na HIGH przez 20 minut lub do momentu kiedy szparagi staną się kruche.
Wsyp 1/2 szklanki sera, masło, orzeszki pinii i sól. Wyłącz funkcję podtrzymywania ciepła i przykryj pokrywką. Odstaw na 5 minut lub do momentu, aż ser lekko się rozpuści. Wymieszaj widelcem. Udekoruj dodatkowym serem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.