Ratatouille

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 200 min
Czas na High: 1,5 godz.
Czas na Low: 3 godz.
Data dodania: 2020-08-12
Ratatouille

SKŁADNIKI

1 duża cebula pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku pokrojone w płatki
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
1 papryka pokrojona w 1,5 cm romby lub kostkę
1 mała cukinia pokrojona w 1,5 cm ćwierć plastry
2 sparzone i pokrojone w grubą kostkę pomidory
1 mały bakłażan pokrojony w 2 cm kostkę
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
ew. odrobina cukru.

WYKONANIE

Wszystkie składniki poza bakłażanem i bazylią umieść w misie wolnowaru, ustaw tryb LOW i duś 3 godziny. Na ostatnie 1,5 godziny dodaj bakłażana. Serwuj z posiekaną bazylią.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.