Pieczony łosoś z warzywnym tagliatelle

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 1,5
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Pieczony łosoś z warzywnym tagliatelle

SKŁADNIKI

Łosoś, 300 g
Sos teryaki, 4 łyżki
Marchewka, 2 sztuki
Cukinia, 1 sztuka
Oliwa, 2 łyżki
Sól, 1 łyżka

WYKONANIE

Łososia podziel na 2 porcje, natrzyj sosem teryaki i oliwą. Naczynie wolnowaru wyłóż folią aluminiową, ułóż na niej łososia i przykryj pokrywką. Piecz przez 1,5 godziny na programie high.
Marchewkę obierz ze skórki i umyj. Cukinie przekrój na pół i wydrąż nasiona. Za pomocą obieraczki do warzyw obierz warzywa, otrzymasz w ten sposób warzywny makaron.
W garnku zagotuj 1 litr wody z łyżką soli. Wrzuć warzywny makaron na gotującą się wodę, po minucie odcedź warzywa i przelej zimną wodą.
Upieczonego łososia podawaj na warzywnym tagliatelle.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.