Kurczak chipotle z multicookera

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 0
Data dodania: 2022-02-18
Kurczak chipotle z multicookera

SKŁADNIKI

1 łyżka oleju kokosowego
1 kg piersi z kurczaka, pokrojonych w kostkę
2 czerwone cebule pokrojone w plasterki
2 czerwone papryki, pokrojone w plasterki
4 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
2 łyżki kminku
3 łyżki papryki
1/2 szklanki sosu chipotle
800 g pomidorów
1/3 szklanki czerwonego wina
400 g czarnej fasoli, opłukanej i odsączonej
Podawać z ryżem i kolendrą

WYKONANIE

Wybrać opcję BROWN/SAUTE, a następnie i START/STOP, dodać olej, podgrzać. Dodać kurczaka, przyprawić i smażyć partiami przez 10 minut. Odstawić na bok.
Dodać cebulę i smażyć przez 2 -3 minuty, dodać paprykę i czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Dodać kurczaka, przyprawy, sos chipotle, pomidory i czerwone wino.
Zamocuj pokrywę, upewnij się, że zawór uwalniania pary jest w pozycji zamkniętej seal. Wybierz ustawienie POULTRY i ustaw czas na 20 minut. Naciśnij START/STOP.
Gdy multicooker zakończy gotowanie, pozostawić na 5 minut do naturalnego uwolnienia ciśnienia. Przed otwarciem ostrożnie uwolnić ciśnienie, które pozostało wewnątrz. Dodać czarną fasolę i wymieszać.
Podawać z ryżem i kolendrą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.