Klopsiki z makaronem z cukinii

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 2-3H
Czas na Low: 4-6H
Data dodania: 2022-02-02
Klopsiki z makaronem z cukinii

SKŁADNIKI

2-3 średniej wielkości cukinie, z których można zrobić makaron
Klopsiki
500 g mięsa mielonego
1 jajko
2 łyżki stołowe mąki migdałowej
2 łyżki stołowe przyprawy włoskiej
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
Sos
800 g rozgniecionych pomidorów
1 ząbek czosnku, mielony
Sól i pieprz do smaku

WYKONANIE

Dodać składniki sosu do wolnowaru. Wymieszać, aby dobrze się połączyły.
Dodać wszystkie składniki do przygotowania klopsików do dużej miski do mieszania. Dobrze wymieszać rękami, aż wszystkie składniki się połączą. Uformować z masy 10-12 klopsików.
Dodaj klopsiki do wolnowaru.
Gotować w trybie HIGH 2-3 godziny lub LOW 4-6.
Dodaj makaron z pociętych cukinii do wolnowaru i gotuj dodatkowo 5-15 minut lub do miękkości.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.