Kisiel na czerwonym winie z malinami

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Kisiel na czerwonym winie z malinami

SKŁADNIKI

Czerwone półwytrawne wino, 200 ml
Cukier trzcinowy, 1/3 szklanki
Maliny świeże lub mrożone, 500 g
Mąka ziemniaczana, 1 łyżka

WYKONANIE

Świeże maliny przepłucz na sitku i przełóż do naczynia wolnowaru Crock-Pot. Do malin wlej wino oraz wsyp cukier trzcinowy. Gotuj owoce z winem przez 2 godziny na programie high. Na 20 minut przed końcem cyklu dokładnie wymieszaj owoce i dodaj do nich mąkę ziemniaczaną. Kontroluj gęstnienie kisielu, w razie potrzeby zamieszaj. Gotowy kisiel nałóż do pucharków. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.