1 kg udek z kurczaka z kością i skórą 1 łyżka oliwy z oliwek 1 pęczek dymki, pokrojonej ukośnie 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżka pasty chipotle ml gorącego bulionu z kurczaka 70 g tahini dobrze wymieszać przed odmierzeniem 70 ml zimnej wody 1 ½ limonki, wyciśnięty sok 2 łyżki kicap manis Świeżo zmielony czarny pieprz Sól 175 g suszonego makaronu jajecznego 100 g młodych liści szpinaku
WYKONANIE
Wybierz funkcję Brown/ Saute na Crockpot Express i pozwól, aby misa się rozgrzała. Wlej olej do misy nie będziesz potrzebował dużo, ponieważ udka uwolnią trochę tłuszczu ze skóry podczas smażenia. Dodaj udka z kurczaka i zrumień z obu stron. Wyjmij udka z misy, odłóż na bok i wybierz przycisk Stop. Dodaj dymkę i czosnek do gorącego oleju w garnku i wymieszaj, aby je obtoczyć. Następnie wlej gorący bulion z kurczaka. Włóż udka z kurczaka z powrotem do misy, nie mieszaj. Zabezpiecz pokrywę, wybierz opcję Drób 20 minut i pozwól urządzeniu osiągnąć ciśnienie i gotuj. Przygotuj sos - w małej misce połącz tahini, zimną wodę, sok z limonki, kicap manis i czarny pieprz, wymieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Po zakończeniu gotowania, wyjmij udka z garnka za pomocą łyżki cedzakowej na ogrzany talerz, przykryj folią możesz przełożyć je na blachę do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika na 10 minut, jeśli wolisz, aby skórka była chrupiąca. Wybierz Brown/ Saute, przełam suszony makaron jajeczny na pół i dodaj go do gorącego płynu w garnku. Wymieszaj, aby się rozpadł i pozwolić mu bulgotać i gotować się. W tym momencie płyn lekko się zredukuje. Po ugotowaniu wyłącz urządzenie i wmieszaj szpinak, dodaj połowę sosu tahini i dobrze wymieszaj.
Jest łatwiejszy sposób, aby gotować zdrowe, domowe posiłki, nawet gdy grafik jest pełny. Wolnowar manualny Crockpot® 3,5 litra pomaga stworzyć pyszne posiłki i uprościć dzień.
Crockpot CSC111X to wszechstronny wolnowar o pojemności 3,5 litra, idealny do gotowania dla małych rodzin. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Zewnętrzna obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd. Urządzenie ułatwia przygotowywanie zdrowych i smacznych posiłków dzięki...
449,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 299,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 28.04.2025 r. - 12.06.2025 r.
5 Recenzje
Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® można ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć! Bez potrzeby doglądania i mieszania.
449,00 zł Cena regularna - bezpośrednio przed obniżką 319,00 zł Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Cena obowiązuje: 28.04.2025 r. - 12.06.2025 r.
12 Recenzje
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.