Jajka po turecku na śniadanie z wolnowaru

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 5-6H
Data dodania: 2022-06-27
Jajka po turecku na śniadanie z wolnowaru

SKŁADNIKI

1 łyżka oliwy z oliwek
2 cebule, drobno pokrojone
1 czerwona papryka, wydrążona i drobno pokrojona
1 małe czerwone chili, drobno pokrojone
8 pomidorków koktajlowych
1 kromka chleba na zakwasie pokrojona w kostkę
4 jajka
2 łyżki odtłuszczonego mleka
mały pęczek pietruszki, drobno posiekany
4 łyżki jogurtu naturalnego, do podania

WYKONANIE

Naoliwić wnętrze małego wolnowaru i w razie potrzeby podgrzać. Rozgrzać pozostały olej na patelni o grubym dnie. Dodać cebulę, paprykę i chili. Gotować, aż cebula zmięknie. Przełożyć do wolnowaru, dodać pomidorki koktajlowe i chleb, a następnie wszystko wymieszać. Przyprawić.
Ubij jajka z mlekiem i natką pietruszki, a następnie zalej nimi wierzch, upewniając się, że wszystkie pozostałe składniki są przykryte. Gotuj przez 5-6 godzin na low. Podawać z jogurtem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.